Naar boven

Tonckenshuys

Tonckenshuys

Tonckenshuys is onderdeel van Stichting Zorgpalet en levert met professionele en gemotiveerde medewerkers, ondersteuning op het zorg- en leefgebied van ouderen. Samen met woningcorporaties en andere zorginstellingen in de regio is ze actief in het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden voor wonen, welzijn en zorg.

Aan de rand van Zuidwolde staat een villa waar ooit burgemeester Tonckens woonde. Deze villa vormde het hart van het zorgcentrum Tonckenshuis. In verband met de geplande renovatie en de wens om een uitgebreid zorgsysteem te implementeren, is destijds contact gezocht met Telecom Service Groep. Zij konden, in samenwerking met Eurocom Group een volledig IP gebaseerd systeem leveren, wat aansloot bij de wensen van het zorgcentrum.

Het beslissingstraject volgde en binnen een half jaar waren de plannen voor het nieuwe woonwijkcentrum ‘Tonckenshuys’ rond.
De wens om een open psychogeriatrische afdeling te hebben, kon met het dwaalpreventie en –detectiesysteem, in vervulling gaan.

‘Zowel Tonckenshuys, Telecom Service Groep als Eurocom Group heeft er alles aan gedaan om de wensen van bewoners, medewerkers en familie in vervulling te laten gaan. Dit heeft geleid tot een open instelling die bijdraagt aan regie voor eigen bewoners en aan de gastvrijheid van ons gebouw’ aldus Vincent van Harteveld.

Dit is te merken aan de open sfeer die er binnen het woonwijkcentrum hangt. Mensen zijn vrolijk, er is veel activiteit en familie en vrienden lopen in en uit. Onder andere de prachtige boekenkast, de broodkar en de biljarttafel onder toeziend oog van oud-burgemeester Tonckens, dragen bij een prettige woon- en werkomgeving voor alle betrokkenen.

‘Innovatie en de wil om opstartproblemen op te lossen gaan hand in hand samen. Het innovatieve karakter van zowel Telecom Service Groep als Eurocom Group past goed bij Tonckenshuys. Dat is iets waarin we ons onderscheiden. Niet alleen met het zorgsysteem maar bijvoorbeeld ook met de manier van maaltijdvoorziening.’

Daarnaast geeft hij aan dat ze het vernieuwde huis graag aan geïnteresseerden willen laten zien. Het is ten slotte een gebouw om trots op te zijn!
Met de realisatie van dit bijzondere project is een drievoudige vertrouwensrelatie ontstaan, die de basis vormt voor de toekomst.