Naar boven

Zorgen voor een familielid, partner of kind wordt gezien als iets vanzelfsprekends. Maar soms gaat deze zorg een stuk verder en komt de term mantelzorg om de hoek kijken. De rol van mantelzorger is vaak geen keuze maar een logisch gevolg na een incident. De zorgtaken worden uitgevoerd met zoveel toewijding en verantwoordelijkheidsgevoel dat een beetje hulp vaak welkom is.

 • Mantelzorg in Nederland
  Mantelzorg in Nederland
 • Participatiesamenleving
  Participatiesamenleving
 • Flexibiliteit
  Flexibiliteit
 • Mantelzorg & wijkzorg
  Mantelzorg & wijkzorg
 • Mantelzorg in Nederland
  Nederland kent ongeveer 3,6 miljoen volwassen mantelzorgers. Voor 2,6 miljoen mensen betreft dit een belasting van meer dan acht uur per week en ruim 1,1 miljoen mantelzorgers geven zowel intensieve als langdurige hulp. 71% heeft naast deze zorgtaken ook een betaalde baan.
 • Participatiesamenleving
  De overheid zet zwaar in op thuiszorg. Langer thuis blijven wonen heeft enorme consequenties voor alle betrokkenen. De cliënt van de toekomst zal meer zelf moeten regelen en daarnaast is een nauwe samenwerking tussen mantelzorg en professionele zorg cruciaal.
 • Flexibiliteit
  De dynamiek van een drukke baan, kinderen en daarnaast een zorgtaak is vaak lastig te organiseren. Veel mantelzorgers kampen met een schuldgevoel als zij willen genieten van een avondje uit of zijn bang dat de zorg op het moment van hun afwezigheid niet goed geregeld is.
 • Mantelzorg & wijkzorg
  Mantelzorg, het lijkt zo vanzelfsprekend. U wordt betrokken bij beslissingen over zorg, financiën en de toekomst van dierbaren. Op basis van welke informatie en kennis kunt u uw mening vormen? De rol van de wijkverpleegkundige wordt hierin steeds belangrijker.
 • Samen met mijn broers zorg ik voor mijn ouders. Dankzij CQ-Mobile kunnen we nu allemaal genieten van een avondje uit zonder zorgen.
  Mantelzorger man eind 50
Flexibel met tijd Flexibel met tijd Via CQ-Mobile kunt u met één klik eenvoudig instellen en bekijken wie beschikbaar zijn voor zorgalarmen.
Gratis Gratis Voor mantelzorgers is het gebruik van CQ-Mobile helemaal gratis!
Samenwerken Samenwerken Eenvoudig en snel op uw smartphone zien wie er beschikbaar zijn en hoe u iedereen kunt bereiken.

Downloads