Naar boven

Daar waar personen zichzelf niet kunnen redden in geval van brand is er wettelijk een verplichting tot stille ontruiming, waarbij professionals persoonlijk op de hoogte worden gesteld van de exacte locatie van de calamiteit. In geval van brand kunnen zij dan in rust de noodzakelijke maatregelen treffen conform het ontruimingsplan om zo paniek te voorkomen. Jaarlijks zijn er in Nederland meer dan 1.600 van dergelijke incidenten.

 • Zelfredzaamheid
  Zelfredzaamheid
 • Risico's
  Risico's
 • Kosten
  Kosten
 • NEN & service
  NEN & service
 • Zelfredzaamheid
  Stille ontruiming wordt ingezet op locaties waar mensen verblijven die niet zelfredzaam zijn. Met name in de zorg en justitiële inrichtingen zijn mensen afhankelijk van professionele ontruiming bij brand. Het aantal brandincidenten in zorginstellingen stijgt explosief (55% in 2012) en kost jaarlijks steeds meer ouderen het leven.
 • Risico's
  Naast het technisch kunnen detecteren van een brand is een goede uitvoering van een ontruimingsplan noodzakelijk. Hiervoor dient voldoende mankracht beschikbaar te zijn, hetgeen in de nachtelijke uren kostbaar is. CQ-Net Live biedt de beste mogelijkheden om dit veilig en betaalbaar in te richten.
 • Kosten
  Technologie die altijd moet werken is kostbaar. Door in samenwerking met toonaangevende leveranciers en keuringsinstanties een optimale configuratie samen te stellen die plug & play kan worden geplaatst biedt de CQ-Net UMI de beste prijs-kwaliteit verhouding in de markt.
 • NEN & service
  De CQ-Net UMI is uitgerust met de modernste technologie die zichzelf op vele punten controleert. De verplichte jaarlijkse inspectie is in overleg met keuringsinstanties opgesteld en daarnaast wordt de UMI 24x7 automatisch gecontroleerd vanuit CQ-Net Live.
 • Brand is iets verschrikkelijks. Voor mij is het dan ook een hele geruststelling dat ik weet dat onze bewoners in een veilige omgeving wonen en ik de status van de installaties ieder moment van de dag online kan controleren.
  Directeur zorginstelling
 • Het geeft een erg veilig gevoel dat ik weet dat als er 's avonds brand uitbreekt mijn collega's die thuis zijn ook gewaarschuwd worden. Zo sta ik er niet alleen voor.
  Verzorgende in de nacht
Certificering Certificering Door het certificeringsprogramma is een goede werking met elke brandmeldcentrale geborgd.
Cloud beheer Cloud beheer Lage beheerkosten en 24x7 bewaking op een goede werking.
Eenvoudig opschalen Eenvoudig opschalen Opschalen kan eenvoudig naar alle professionals zowel binnen als buiten het pand.