Naar boven

De Eurocom Group bestaat sinds 1995 en is begonnen onder de naam Telezorg. Het eerste product wat door Telezorg ontwikkeld werd was de Watcher, een analoge zorgtelefoon met geavanceerde functies zoals alarmering, toegang, branddetectie en inbraaksignalering. Daarnaast bood de Akoestifoon geavanceerde bewaking binnen de GGZ markt.

In 1998 kwam daar de eerste versie van de ComServer bij waardoor er merkonafhankelijk kon worden gekoppeld met telefonie systemen en andere verpleegoproep systemen. Het is ook in deze fase dat Telezorg en APS Nederland hun eigen dealernetwerk in Nederland wisten op te bouwen. Het mag overigens gezegd worden dat deze dealers nog steeds de basis vormen van ons saleskanaal binnen Nederland.

In 2002 heeft Eurocom Group de eerste projecten voor justitie gedaan op het gebied van digitale intercom, domotica en toegangscontrole. Het bestaande ComServer platform heeft hier wederom zijn openheid en veelzijdigheid bewezen.

In 2004 voorzag Eurocom Group de behoefte in technologie voor kleinschalige projecten en zelfs consumenten woningen. De hier speciaal voor opgerichte dochter Eurocom Networks moest echter in 2005 onderkennen dat de technologische mogelijkheden voor een dergelijk platform nog niet toereikend waren.

In 2008 is er binnen deze onderneming de basis gelegd voor CQ-Net Live wat in 2012 is gecertificeerd en bekroond met een EuroCloud Award.