Naar boven

Samenwerkingsovereenkomst SafetyTracer

SafetyTracer en Eurocom Group tekenen samenwerkingsovereenkomst

Zorgtechnologie partners SafetyTracer en Eurocom Group zijn overeengekomen om het portfolio van SafetyTracer onder te brengen binnen het Open Care Connect concept van Eurocom Group. Dit betekent dat ook SafetyTracer ervoor heeft gekozen om hun producten aan te sluiten op het met de Euro Cloud Award beloonde Cloud platform CQ-Net Live. Beide partijen zijn hiervoor zowel een Open Care Technology als een Open Care Market partnership aangegaan waardoor de producten van SafetyTracer via het dealernetwerk (Open Care Business Partners) van Eurocom Group in heel Europa beschikbaar komen.

SafetyTracer biedt een mobiel alarm device met unieke gevalideerde valdetectie, waarop een scala aan sensoren kan worden gekoppeld en daarmee toepasbaar is voor zowel intramurale (verpleeghuis, kleinschalig wonen) als extramurale (thuiszorg) projecten. Door de unieke wifi-interface kan de SafetyTracer ook worden gebruikt voor indoor locatiebepaling op basis van een bestaand wifi-netwerk. Ook kunnen alarmen afgehandeld worden over wifi als er onvoldoende GSM dekking is. Bij calamiteiten kan op deze manier doelmatig hulp worden verleend en de data die de sensoren genereren kan in combinatie met CQ-Net Live worden gebruikt voor monitoring van cliënten. Zorgorganisaties kunnen daarmee een apparaat kiezen wat past bij hun behoefte zonder grote investeringen in hun infrastructuur. Aldus Wil Wintjens van SafetyTracer.

Martijn Schuurmans, CEO Eurocom Group vertelt: “Met CQ-Net Live hebben we een merkonafhankelijk Cloud platform ontwikkeld waarmee we zorgorganisaties helpen om te standaardiseren, business intelligence toe te passen en zeker niet onbelangrijk onze partners maximaal te ondersteunen bij de digitale transitie die volop gaande is in de zorgmarkt in Europa.

Met onze Open Care Connect Partners krijgen we toegang tot de laatste mogelijkheden op het gebied van wearables, sensoren en ondersteunende clouddiensten vanuit heel de wereld. Open Care Connect helpt ons onze innovatiekracht sterk te vergroten zonder grip te verliezen op kwaliteit.

Het doel van de samenwerking met SafetyTracer is meer keuze bieden op het gebied van mobiele alarmering en monitoring van cliënten. Met de toevoeging van SafetyTracer hebben we een nog grotere keuzemogelijkheid voor onze partners om de beste oplossingen voor hun cliënten te selecteren.

Zo bouwen we samen aan een betere en betaalbare zorg. Dit doen we met SafetyTracer maar ook met vele andere partijen. Op www.opencareconnect.eu stellen deze partijen zich graag aan u voor.”

Verandering in de markt

Extramuralisatie en de steeds beter wordende zorgtechnologie zijn onomkeerbare trends in de zorgmarkt. De technologie verandert erg snel en die veranderingen lijken te versnellen; dit noemen we exponentiële groei. Het veranderen van een organisatie (hoe het denkt en zich gedraagt) is nog steeds moeilijk en traag. We moeten dus met elkaar nadenken hoe zorgorganisaties succesvol kunnen aanpassen aan die veranderingen en de mensen die er werken mee krijgen. Een ding is zeker: de steeds beter wordende techniek en ICT infrastructuur helpen zorgorganisaties efficiënter te werken en nieuwe producten te ontwikkelen.

SafetyTracer en Eurocom Group bieden innovatieve oplossingen voor betrouwbare personenalarmering en zorgen daarmee voor bescherming, veiligheid, comfort en rust. De systemen zijn in gebruik bij diverse organisaties in de zorg en worden door een dealernetwerk geïmplementeerd en gekoppeld aan bestaande systemen. Eurocom Group wil met CQ-Net Live en Open Care Connect een open platform bieden waarop alle aanbieders van apparatuur, meldkamers, zorgorganisaties en consumenten kunnen aanhaken. Zodat we met elkaar zorg efficiënter kunnen maken en het gat tussen de versnelling in de techniek en inpasbaarheid in een organisatie kunnen verkleinen.

Over Eurocom Group

Eurocom Group uit Eindhoven is producent en levert sinds 1996 innovatieve producten aan de zorgmarkt. Met een Europees dealernetwerk en een strategische samenwerking met toonaangevende technologische partners is Eurocom Group in staat nieuwe trends voortijdig te signaleren en hier met innovatieve producten invulling aan te geven.

Over SafetyTracer

SafetyTracer levert producten voor de bescherming van mensen op een cloud en iOT based platform dat ontworpen is door Ivengi.com uit Maastricht (het moederbedrijf van SafetyTracer). Ivengi.com is de IT-partner voor digitale transformatie van producten, productieprocessen en bedrijfsmodellen. Zo levert Ivengi.com al 15 jaar tal van succesvolle applicaties voor met name de zorgmarkt.15-12-2017