Naar boven

Samenwerking Bosch Healthcare en Eurocom Group

Bosch Healthcare en de Eurocom Group zijn per direct een intensievere samenwerking aangegaan op het gebied van personenalamering. Hierdoor kunnen de HTS personenalarm toestellen van Bosch aangesloten worden op het cloud platform CQ-Net Live van de Eurocom Group. Zowel toestellen die op dit moment al in de markt staan als nieuwe modellen kunnen hiervoor ingezet worden. Dit biedt mantelzorgers en professionele zorgverleners de mogelijkheid om op een efficiënte manier samen te werken.

Alarmeringsoproep

Een alarmeringsoproep van een Bosch personenalarmtoestel wordt door middel van de cloud verstuurd naar de CQ-Mobile app op de smartphone. Met deze app kan eenvoudig het alarm aangenomen en afgehandeld worden. Daarnaast kan eenvoudig via de app aangeven worden wie er beschikbaar is voor alarmafhandeling, deze status is inzichtelijk voor iedere betrokkene. Dit kunnen zowel mantelzorgers als professionele zorgverleners zijn. Dit levert grote voordelen op voor (thuis)zorgorganisaties, organisaties met zelfsturende teams en mantelzorgers.

De Eurocom Group hanteert hierbij als eerste partij in de markt een ‘pay per use’ prijsmodel dat het ook voor kleine zorgorganisaties en ZZP’ers mogelijk maakt over te stappen naar deze effectieve manier van alarmering.

Samenwerking niet onverwacht
Bosch Healthcare en de Eurocom Group werken al geruime tijd samen in de intramurale zorgmarkt. De huidige ontwikkelingen spelen in op de actuele overheidsbeslissingen om ouderen langer thuis te laten wonen. Bosch Healthcare heeft haar portfolio voor thuisalarmering voorzien van moderne internet mogelijkheden terwijl de Eurocom Group een cloud platform heeft ontwikkeld om zorgprofessionals en mantelzorgers professionele hulpmiddelen te geven om te kunnen samenwerken.