Naar boven

Samenwerking Alleszelf en gemeente Lansingerland

Alleszelf.nl houdt ouderen in Lansingerland zelfstandig

Vanaf maandag 8 mei 2017 kunnen ouderen in Lansingerland via Alleszelf.nl langer zelfstandig blijven wonen door goede toegang tot de belangrijkste diensten. Via Alleszelf.nl/Lansingerland kunnen ze direct gebruik maken van ondersteuning zoals maaltijden, klussen in huis en tuin, alarmering, thuiszorg en vervoer. Het platform in Lansingerland wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Lansingerland.

Diensten zelf regelen in Lansingerland

Ouderen wonen langer zelfstandig en kunnen gebruik maken van veel diensten. Helaas kennen veel ouderen, hun netwerk en hulpverleners deze diensten niet. Ook weten ze de diensten vaak niet te vinden. In Lansingerland brengt Alleszelf.nl hier verandering in. Op één plek vinden ouderen administratieve diensten, huishoudelijke hulp, informatie en advies, klussendiensten voor huis en tuin, maaltijden, personenalarmering, ontmoetingen en persoonlijk contact, thuiszorg, vervoer en zorgcoördinatie. Bij de start worden al meer dan 80 diensten, waaronder de CQ-5 Alarmzender van Eurocom Group, vermeld. Gebruikers kunnen deze diensten eenvoudig en direct vinden, vergelijken en gebruiken.

Een doorbraak realiseren

Alleszelf.nl is een nieuw digitaal platform dat het complete aanbod voor ouderen en hun netwerk toegankelijk maakt. De ambitie is om dit platform beschikbaar te maken in heel Nederland. Op die manier wil Alleszelf.nl een doorbraak realiseren in de toegang tot diensten voor zelfstandig wonende ouderen. Net zoals mensen op Booking.com hotels en op Funda koopwoningen kunnen vinden, zo wil Alleszelf.nl het mogelijk maken dat ouderen, hun netwerk en hulpverleners gemakkelijk de diensten kunnen vinden die bij hun wensen passen en in hun eigen omgeving beschikbaar zijn.

Primeur met kiezen voor eigen kracht

De primeur van een nieuw zoeksysteem van Alleszelf.nl geldt voor Lansingerland. Hiermee worden slimme keuzemogelijkheden geboden voor ouderen en de kans om op eigen kracht zaken te organiseren. Met het nieuwe keuzemenu voor diensten kunnen bezoekers van Alleszelf.nl aanklikken wat zij belangrijk vinden en wordt alleen de dienst die past, getoond. Zo is onder andere selectie mogelijk op prijs, type en locatie.


08-05-2017