Naar boven

Kadex en Eurocom Group bundelen krachten

Kadex en Eurocom Group bundelen krachten in monitoring van zorg cliënten

Fabrikanten Kadex uit Wijchen en Eurocom Group uit Eindhoven zijn overeengekomen samen te werken in het Open Care concept. Dit betekent dat de draadloze alarmeringsoplossingen van Kadex gekoppeld en geborgd kunnen gaan worden aangesloten op het met de EuroCloud award bekroonde Cloud platform CQ-Net Live en CQ-Net Server. In deze samenwerking bundelen we elkaars portfolio en krachten. Organisaties die al gebruik maken van Kadex oplossingen kunnen vanaf de integratie de CQ-Mobile app gebruiken. Met het tekenen van de Open Care Connect overeenkomst staan beide fabrikanten samen garant voor een goede werking van de koppeling tussen beide systemen en gaan hier gezamenlijk mee naar de markt. Zie www.opencareconnect.eu voor meer informatie over de voordelen die Open Care Connect biedt voor zowel eindgebruikers, system integrators als fabrikanten.

Martijn Schuurmans CEO Eurocom Group vertelt: "Met CQ-Net Live hebben we een merkonafhankelijk Cloud platform ontwikkeld waarmee we zorgorganisaties helpen om te standaardiseren, business intelligence toe te passen en zeker niet onbelangrijk maximaal te ondersteunen bij de digitale transitie die volop gaande is in de zorgmarkt in Europa. Met onze Open Care Connect Partners krijgen we toegang tot de laatste mogelijkheden op het gebied van wearables, sensoren en ondersteunende clouddiensten vanuit heel de wereld. Open Care Connect helpt ons hier onze innovatiekracht sterk te vergroten zonder grip te verliezen op kwaliteit. Het doel van de samenwerking met Kadex is zorg met elkaar beter te maken, zowel letterlijk als figuurlijk. In deze nieuwe manier van werken, willen we meer in context kunnen alarmeren en betere data verkrijgen om zodoende een gezonde community te bouwen. Zo willen we elkaar helpen om betere betaalbare zorg te creëren. Dit doen we met Kadex maar ook met vele andere partijen waarmee we onze onafhankelijkheid en de zorg voor eindgebruikers optimaal willen benutten."

"Bij Kadex weten wij waar we het over hebben als het over draadloze domotica, sensoren en alarmering gaat. Al jaren ontwikkelen en produceren wij veiligheid georiënteerde oplossingen voor de intramurale en extramurale zorgsector, industrie en utiliteitsbouw. Wij doen dit op het gebied van hardware, embedded software en applicatiesoftware. Door ons uitgebreide productassortiment zijn wij dé partner in zorgdomotica. De afgelopen jaren is 'intelligentie' toegevoegd aan onze oplossingen, waarmee meldingen en alarmen geïnterpreteerd en gefilterd kunnen worden. Deze nieuwe generatie domotica verlicht de werkdruk van nachtzorgmedewerkers en vergroot de privacy en veiligheid van bewoners. Het is niet meer nodig om nachtelijke rondes te lopen en het aantal valse meldingen worden aanzienlijk gereduceerd" aldus Serge Kalkhoven CEO Kadex.

Samenwerking komt niet onverwachts
Kadex en Eurocom Group hebben al geruime tijd de mogelijkheid om hun portfolio op elkaar aan te sluiten. Met de sterke groei van CQ-Net Live en CQ-Net Server binnen Europa heeft Eurocom Group nu de nadruk gelegd op het creëren van een merkonafhankelijk ecosysteem waarmee ze niet alleen zorgprofessionals maar ook consumenten tools geven om prettig en veilig te kunnen samenwerken. De keuze om nu ook Kadex toe te voegen aan de propositie is daarmee een logische en waardevolle volgende stap.

"We zien in de markt dat veel zorgpartijen in het verleden al een keuze hebben gemaakt voor een bepaald fabricaat. Het opwaarderen van deze bestaande systemen is hiermee weer een stuk eenvoudiger geworden." aldus Martijn Schuurmans.

Met de komst van steeds meer kleinschalige projecten en de opmars van slimme technologie bij consumenten thuis is CQ-Net Live nu ook voorzien van koppelingen en tools voor webshops, logistieke processen en business intelligence.

Verandering zet verder door
Het heeft even geduurd voordat consumenten en bedrijven gewend waren Clouddiensten te gebruiken binnen cruciale processen. Nu deze gewenning heeft plaatsgevonden ervaart men ook de grote voordelen. Eurocom Group wil met CQ-Net Live en Open Care Connect een open platform bieden waarop aanbieders van apparatuur, meldkamers,  zorgorganisaties en consumenten kunnen aanhaken. Eurocom Group verwacht dan ook op korte termijn een volgende doorbraak te kunnen melden met het lanceren van een consumenten portal.

Over Kadex
Kadex ontwikkelt en produceert intelligente alarmeringsoplossingen voor de intra- en extramurale zorgmarkt. Een greep uit de Kadex mogelijkheden zijn; indoor locatiebepaling, slimme sensoren, dwaaldetectie, leefcirkel technologie, akoestische bewaking en gebouw dekkend alarmeren. Kadex gebruikt voornamelijk draadloze technieken waardoor er veel geld bespaart kan worden op de bekabelingskosten en de totale implementatietijd wordt sterk gereduceerd. Systeembetrouwbaarheid staat bij Kadex hoog in het vaandel, ieder component wordt dan ook automatisch gecontroleerd op een correcte werking, batterijspanning en signaalsterkte.

24-10-2017