Naar boven

Integratie van Eurocom’s CQ-Net Server en NEC IP DECT gecertificeerd

Optimalisatie van veiligheid, kwaliteit en efficiency in de zorg door samenwerking NEC en Eurocom Group

Hilversum/Eindhoven, 21 november 2016 – NEC Enterprise Solutions en Eurocom Group maken bekend dat de certificering van de CQ-Net server van Eurocom Group met NEC’s IP DECT DMLS applicatie succesvol is afgerond. De combinatie van deze oplossingen speelt een cruciale rol in de communicatie tussen zorgvragers en zorgverleners in zorginstellingen en daarbuiten. CQ-Net Server is een zeer betrouwbare en innovatieve IP-oplossing voor zorgcommunicatie en de eveneens zeer betrouwbare en innovatieve IP DECT-oplossing van NEC zorgt ervoor dat de zorgmedewerkers overal en altijd kunnen reageren op noodsituaties en zorgvragen. Hiermee wordt niet alleen de veiligheid van de zorgvragers geborgd, maar worden ook de kwaliteit en de efficiency in de zorg geoptimaliseerd!

Gecertificeerde compatibiliteit tussen deze systemen betekent dat NEC’s geavanceerde oplossing voor draadloze communicatie verder kan worden uitgebreid met de door CQ-Net Server geboden hoogwaardige messaging functionaliteit.

Eersteklas berichtcommunicatie
NEC’s Business Mobility IP DECT is een unieke oplossing voor draadloze communicatie, die de voordelen van IP technologie combineert met de kwaliteit, betrouwbaarheid en functionaliteit van de beproefde DECT technologie. Het beschikt over krachtige functies voor tekst- en alarmberichten voor uiteenlopende toepassingen in diverse sectoren. “Indien iemand acuut hulp nodig heeft, dan kan op de hulp- of zorgvraag direct worden gereageerd via een spraakverbinding, zodat de zorgverlener bijvoorbeeld niet twee keer op en neer hoeft te lopen. De zorgverlener weet direct wat er speelt en hoe te handelen en met welke urgentie. De goede onderlinge samenwerking van de alarmknop (halszender), zorgoproepsystemen en het communicatiesysteem van de zorginstelling zijn hierbij cruciaal”, licht Bert van Koelen, Business Manager Mobility bij NEC Enterprise Solutions, toe.

Met DECT Messaging and Location Services (DMLS) biedt NEC een open interface om een DECT of IP DECT-systeem te koppelen met een berichtenapplicatie van een derde partij, zoals de CQ-Net server. De nu uitgevoerde compatibiliteitstesten verzekeren gebruikers van naadloze samenwerking tussen beide systemen en van een hoogwaardige oplossing voor toegesneden berichtcommunicatie zoals nodig in bijvoorbeeld de zorgsector.

Zorgeloos verbonden via CQ-Net Server
CQ-Net Server is een van de meest betrouwbare op IP gebaseerde oplossingen voor o.a. verpleegoproepen,
domotica en berichtencommunicatie. Met CQ-Net Server is het mogelijk om merkonafhankelijk verschillende systemen te integreren en daar zelfs geavanceerde CQ-Net Live clouddiensten aan toevoegen. CQ-Net Live van Eurocom Group is het cloud platform voor veiligheid- en comfortapplicaties in de zorg. Hiermee is het mogelijk om alle betrokkenen in zowel het intramurale als het extramurale zorgproces te laten samenwerken, zoals vrijwilligers, mantelzorgers, professionals en meldkamers. CQ-Net Server is standaard verbonden met CQ-Net Live. Samen ondersteunen deze oplossingen zorgorganisaties.

Het versturen van zorg gerelateerde berichten door CQ-Net Server naar handsets gebeurt razendsnel en is volledig bewaakt. Indien een handset om één of andere reden niet bereikt kan worden, dan volgt escalatie naar een andere handset. Na het ontvangen van een zorgalarm kan een zorgverlener met één druk op de knop een spreek- en luisterverbinding opbouwen met degene die gealarmeerd heeft. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het oproepen van groepen (broadcast) en het aangeven of een toestel in de lader staat. Het geheel wordt voortdurend door de CQ-Net server bewaakt waarbij bijvoorbeeld uitval van verbindingen of basisstations resulteert in storingsmeldingen.

21-11-2016