Naar boven

Alarmering op basis van camera’s

De intramurale markt wenst in toenemende mate passieve alarmering. Vooral in de psychogeriatrie (ouderenzorg met blijvende of toenemende beperkingen door dementie) wordt dit veelvuldig gevraagd. Dat betekent dat kamers worden uitgerust met sensoren die informatie leveren over de cliënt en eventueel verpleging op de kamer.

Een voorbeeld van zo´n sensor kan een camera zijn waarmee naast beeld ook ´events´ kunnen worden gegenereerd op basis van beweging en audio.

Naast het passief alarmeren met sensoren bieden camera’s ook de mogelijkheid om de ernst van een oproep op afstand te beoordelen door bijvoorbeeld een meldkamer als een UMO of VMK. Alarmen worden dan typisch ‘s nachts eerst naar een meldkamer gestuurd waar beslist kan worden of er een clusterwacht moet worden opgeroepen. Dit is kostenbesparend voor een zorgorganisatie omdat een slaapwacht kan worden vervangen door een clusterwacht.

De camera is geconfigureerd om één (of meerdere) gebieden in een ruimte te bewaken op beweging (bewaking op geluiden is ook mogelijk). In de rustsituatie wordt de videostream in de camera onherkenbaar gemaakt (blurred) om privacy van de cliënt te waarborgen. Bij een alarm wordt een bijbehorend NetBOX-profiel in alarm gezet en verstuurt de camera weer scherpe beelden. Er is de mogelijkheid tot het plaatsen van een aanwezigheidsknop waarmee de verzorging zich aanwezig kan melden. Bij 'aanwezig' wordt het camerabeeld opnieuw onherkenbaar gemaakt en wordt er niet langer gedetecteerd op beweging of geluid. Opnieuw op de aanwezigheidsknop drukken heft het alarm geheel op en start opnieuw bewaking op beweging en eventueel geluid.

Eurocom Group biedt deze oplossing vanaf nu aan op basis van de Mobotix C25 en de Mobotix Q25 Camera's.

Wilt u hier meer over weten neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 040 – 264 5500 of via e-mail: verkoop@eurocom-group.eu.

16-12-2016